27 February 2009

Запознанство

В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни, понеже едно, че американците си имат традиция в срещите с (почти) непознати и второ, че при 16-часов работен ден малко трудно ще намериш време за социални контакти. Та историята твърди, че една 25 годишна девойка пуснала във форума на елитен сайт за запознанства следната питанка:

“Къде бъркам?

Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25 годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хиляди и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше 200 – 250 хиляди на година. Но с него ударих на камък – 250 000 изобщо не стигат, за да живея в Central Park West (бел. Longanlon – това е престижен квартал в Ню Йорк). Познавам една жена в групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мен, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?

Ето какво питам по-точно:

- Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?
- Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.
- Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).

- Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?

- За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?

- Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.

Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.”


До тук, като че ли нищо стряскащо – поредната тъпа патка, решила, че да притежава п.......... е необходимо и достатъчно условие да получи целия лукс на света. Такива си ги имаме много и у нас, макар чак такива обяви да не пишат.

Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:

“Ето тук ти е грешката:

Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии – печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е – както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя, защо момиче като теб, “интелигентна, стилна и изключително красива”, не е успяла да си намери чичко-паричко досега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.

Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се.”

19 February 2009

Една добра стара китайска мъдрост!

Една възрастна жена имала две големи делви, които носела на кобилица на врата си.

Едната делва имала пукнатина, а другата била идеална и винаги доставяла пълното количество вода.

В края на дългия път от извора до къщата, спуканата делва пристигала наполовина пълна.

Цели две години жената така доставяла вода до вкъщи – една делва и половина.

Разбира се, здравата делва била горда със своята цялост.

Бедната спукана делва била засрамена от своята непълноценност и се чувствала отчаяна, че правела само наполовина от това, което се очаквало от нея.


След тези две години на служба, спуканата делва казала на жената:

“Срамувам се от себе си, защото през пукнатината ми изтича вода по целия път обратно до твоя дом.”

Възрастната жена се усмихнала: “Забелязала ли си, че има цветя от твоята страна на пътеката, но не и от другата страна на кобилицата, където е другата делва?”

Това е защото, знаейки за тази пукнатина, аз засадих цветни семена от твоята страна на пътеката и всеки ден, когато се връщаме от извора – ти ги поливаш.
За тези две години аз берях тези красиви цветя и украсявах масата вкъщи.
Без да си това, което си, до сега нямаше да имам тази украса вкъщи. "

Всеки от нас си има своята уникална пукнатина …

Но именно недостатъците и пукнатините, които имаме правят живота ни заедно така интересен и възнаграден.

Просто трябва да възприемеш всеки човек такъв какъвто е и да търсиш доброто в него.

На всички мои чудати приятели – пожелавам приятен ден и помнете да помиришете цветята от вашата страна на пътеката...

13 February 2009

Female

- Господи, имам проблем!
- Какво има, Ева?
- Ами много съм ти благодарна за всичките блага, които си ми дал, но въпреки това не съм щастлива.
- Защо?
- Самотна съм, Господи.
- Добре, Ева, в такъв случая ще ти създам мъж.
- Мъж? Какво е това?
- Създание, изтъкано от противоречия - той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд. Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб. Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти.
- Звучи добре - казала радостно Ева - но къде е уловката?
- Ами, ще го създам при едно условие.
- Да?
- Както казах, той ще е много горд и самовлюбен, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв. Това ще бъде нашата малка тайна...казвам ти го като жена на жена...

09 February 2009

Почти професионално

Ретуш
Магията на Фотошопа и разни други подобни чудеса

http://demo.fb.se/e/girlpower/retouch/

05 February 2009

Руски думи

1. Ако димът се стеле по земята - върнете се и изключете ютията; ако се вдига стълбовидно - може вече и да не се връщате.

2. Ако ви сърби лявата ръка - това е на пари, ако ви сърби носа - това е на пиячка; ако са и двете - това е на пиячка на аванта.

3. Котките си имат поверие - ако негър им пресече пътя...

4. Ако мъжът подарява цветя без причина, значи - причина все пак има.

5. Ако жената има пръстен, значи най-вероятно е омъжена. Ако има гердан, това нищо не значи. Ако има и пръстен и гердан - омъжена е, но това нищо не значи.

6. Винтът, забит с чук, държи по-здраво от пирон, завъртян с отвертка.

7. Ако искаш да се почувстваш звезда - сядай на елхата!

8. Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря...

9. Животът на човек се дава само веднъж, основно случайно.

10. Поради изчезването на мъжа са възбудени ... двама съседи.

11. По-добре с Петров на Майорка, отколкото с майор на Петровка (Петровка 38 - адресът на московската милиция).

12. Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

13. Ако гледате телевизия, сигурно сте забелязали, че добрите винаги побеждават лошите - с изключение на новините в осем часа.

14. Граждани! Летете със самолетите на Аерофлот! Побързайте - останаха съвсем малко!

15. Ако смятате, че никотинът не влияе на гласните струни на жените, пробвайте да изтръскате пепелта от цигарата на килима.

16. Когато жена казва, че няма какво да облече - това означава, че няма нови дрехи. Когато мъж казва, че няма какво да облече - това означава, че няма чисти дрехи.

17. Хубаво нещо е "умрелият полицай" - и скоростта ограничава, и да го прегазиш е приятно.

18. Руснаците наричат път мястото, през което възнамеряват да преминат.

19. Ако дълго време не са се обаждали роднините или приятелите - значи всичко им е наред.

20. Хубаво е не там, където ни няма, а там, където никога не сме и били!

21. Да ви помогна ли или да не ви преча?

22. Често, когато сутрин гледаш някоя жена, с ужас разбираш, че снощното съблазняване е нейна, а не твоя заслуга.

23. Когато в семейството има само една жена, тя израства егоистка.

24. Причините за неявяване са три - забравяне, запиване или зае*аване.

25. Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.

26. По-страшен от руския танк е пияния му екипаж.

27. Както и да се въртиш, задникът ти все е отзад.

28. И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря - вечна му памет.

29. Ако имаш прекрасна жена, ослепителна любовница, страхотна кола, нямаш проблеми с властите и данъчните; ако когато ходиш по улицата, винаги грее слънце и минувачите ти се усмихват - кажи НЕ на наркотиците!

30. Комарите са много по-хуманни от някои жени - когато комар ти пие кръвчицата, той поне престава да бръмчи.

31. Има три начина да се направи нещо - направи го сам, наеми някой или забрани на децата си да го направят.

32. Животът естествено е неудачен, но всичко останало е нормално.

33. Да направиш жената щастлива не е трудно - трудното е ти да останеш щастлив.

34. Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

35. Правилно хвърленият мъж обезателно се връща - като бумеранг.

36. Аз безкрайно уважавам чудовищния избор на моя народ.

37. Когато времето е малко - не ти е до приятелство, а само до любов.

38. Руският мързел не е грях, а изключително необходимо средство за неутрализация на кипящата активност на ръководителите - идиоти.

39. Безпричинен смях - признак, че или сте идиот, или красива девойка.

40. Извинявайте, че говоря, докато Вие прекъсвате.

41. Лотарията е най-добрият способ за изчисляване на броя на оптимистите.

42. Истинската жена е длъжна да отсече дърво, да разруши дом и да отгледа дъщеря.

02 February 2009

Неща, които си пожелават мъжете :)

В чест на 02 февруари :)

1. Осми март да се премести на 29-ти Февруари - веднъж на 4 години се понася.
2. Операциите за увеличаване на женския бюст да се плащат от Националната Здравна Каса и да са задължителни.
3. За зачеване на дете да е нужно едновременното участие на един мъж и четири жени.
4. За да се предпази партньорката от нежелнана бременност, да е достатъчно да кръстосаш пръсти зад гърба си по време на акта.
5. За да се избегнат обърквания, всички жени да носят едно и също име.
6. Всички жени да имат алергия към злато, диаманти и кожени палта.
7. В носовете на жените да има филтри, прикриващи миризмите на алкохол, пот, лук и чесън.
8. Банският костюм от две части да се счита за идеално облекло за бизнес-дамите (допустимо е и само монокини).
9. За да се разкопчее сутиена, да е достатъчно да се докосне (на произволно място).
10. Вратовръзката да не е задължително да се завързва, а колана да се затяга
11. Поне веднъж в месеца всеки да има гарантирано от Законодателството право да подпали офиса или поне да пребие шефа.
12. Космите от носа и гърба лесно и бързо да могат да се пренасят на главата.
13. Всички пътища да са магистрали и да нямат ограничение на скоростта
14. Мъжете също да могат да имат по няколко последователни оргазъма
15. Да има чорапи, които да съществуват само в комплект - когато бъдат разделени, всеки от двата да почва енергично да пълзи към другия.
16. Капакът на тоалетната чиния да се вдига сам веднага щом станат от него.
17. Във всеки бар да има задна стая с легла за хората, които не смятат да се прибират вкъщи.
18. Чувалите с боклук сами да се изхвърлят- достатъчно да е да бъдат леко подритнати и да поемат към кофата.